Tilbage til Blog

Vækstfonden og Lendino - et godt match

Lennie Olsen
3. november 2017 kl. 15:25

Vækstfonden fylder 25 i år. Siden den første lov om Vækstfonden blev vedtaget i 1992, har fonden hjulpet over 7.000 danske virksomheder med finansiering til vækst og udvidelser. Det fejrer vi her på bloggen ved at fortælle lidt om Vækstfondens produkter. Du kan også læse om, hvordan din virksomhed kan kombinere støtte fra Vækstfonden med et lån formidlet af Lendino. Vi tror nemlig på, at en ambitiøs vækstplan eller et ejerskifte ikke skal stoppes på grund af en mangel på finansiering.

 iStock-533007815.jpg

 

Vækstlån

Ejer du eller skal du overtage en virksomhed eller landbrug, som har nogle år på bagen? Skal du bruge minimum 1 mio. kr. til vækst eller ejerskifte, og er virksomheden i øvrigt økonomisk og ledermæssigt velfunderet? Så er et vækstlån måske relevant for dig.

 

Vækstlånet gives ligesom de fleste af Vækstfondens produkter til virksomheder med maks. 250 ansatte, en omsætning på under 372 mio. kr. eller en balance under 320 mio. kr. Lånet skal i de fleste tilfælde være en del af en samlet finansieringsløsning. Hvis du derfor ikke kan få hele projektet finansieret men godt kan få et mindre lån i banken eller fra alternative finansieringskilder, vil et Vækstlån være oplagt. Vækstlånet er efterstillet banken, hvilket vil sige, at i tilfælde af konkurs vil banken få dækket deres tab før Vækstfonden.

 

Vækstlån til iværksættere

Navnet siger forhåbentlig sig selv: Dette er et Vækstlån specifikt målrettet unge virksomheder med potentiale men problemer med at skaffe tilstrækkelig finansiering. Er din virksomhed ung, kan det være svært at få finansiering på grund af en kort historik - selvom du er kommet flyvende fra start, tøver bankerne med den helt store vækstfinansiering. Hvis virksomheden allerede har produkter, et kundegrundlag og omsætning, kan et specielt Vækstlån til iværksættere være løsningen. De samme krav til virksomhedens størrelse som i det ordinære Vækstlån gør sig gældende her.

Yderligere krav inkluderer:

  • Lånebeløb på min. 1 mio. kr.
  • Min. 25% privat medfinansiering
  • Personlig kaution

 

Vækstkaution

Har din virksomhed problemer med at stille sikkerhed i jagten på et lån i banken? Så er Vækstkaution relevant. Den kan søges af alle virksomheder med under 250 medarbejdere og en omsætning på under 372 mio. kr. uanset branche (dog gælder der særlige regler for landbrug og vejtransport).

Hvordan virker det så? Vækstkautionen dækker finansiering op til 2 mio. kr. og dækker op til 75% af finansieringsinstituttets tab efter sikkerhed og øvrige kautioner. Dog dækker den endnu ikke lån via crowdlending.

 

Vækstfonden og Lendino

Vækstfonden har flere produkter, du og din virksomhed kan benytte jer af. Navnligt Vækstlånet er utroligt relevant for dig, der er interesseret i at prøve kræfter med crowdlending. En kombination mellem Vækstfonden og Lendino ligger nemlig lige til højrebenet:

 

  • Lendinos långivere har mulighed for at tage lidt større risiko end bankerne, som er underlagt kapitalkrav fra Finanstilsynet. Lendino har dog svært ved at formidle de helt store lån, da det ofte kræver både en stærk økonomi i virksomheden, sikkerhedsstillelse og gode personlige kautioner
  • Vækstfonden støtter gerne med større beløb men kræver delfinansiering fra andre finansieringsinstitutter

 

Slå de to sammen og vupti - vækstplanen eller ejerskiftet er finansieret.

 

Kombinationen mellem Lendino og Vækstfonden kan ske på flere måder. I dialog med Vækstfonden kan du for eksempel få delfinansieret dit projekt hos Lendino og derefter bruge denne delfinansiering i din ansøgning om et Vækstlån. Fordelen ved at bruge crowdlending i stedet for et almindeligt banklån er, at du kan bevise over for Vækstfonden, at der er en hel skare af mennesker, som tror på dig, din virksomhed og dit projekt - det er ikke bare en enkelt bankrådgiver eller to, der har fået et godt øje til din forretningsplan. På den anden side bliver det også nemmere at få et lån hos Lendino, hvis du kan bevise, at Vækstfonden er interesseret og I derfor kun skal bruge et mindre beløb hos Lendino.

 

Interesseret? Søg HER allerede i dag om et lån hos Lendino og tag gerne en snak med os om mulighederne for at delfinansiere projektet i samarbejde med Vækstfonden.