Tilbage til Blog

Rente halveret gennem crowdlending

Andreas Johnsen Helgason Christensen
25. juli 2016 kl. 14:52

78-årige Jes Lützhøft driver til dagligt et stort skovareal nær Kalvehave på Sydsjælland, og for at holde det ved lige og forbedre området, havde han brug for et lån. Han kontaktede naturligvis først sin bank for at høre om mulighederne for at låne 200.000 kroner, men han blev her mødt af en rente på 11% af kassekreditten. Banken ville ikke sænke renten under nogle omstændigheder, og Jes tvang sig selv ud i at lede efter alternative løsninger. Gennem sin position i bestyrelsen hos Skovdyrkerne havde Jes hørt om Lendino, og han besluttede sig for at høre, hvad vi kunne gøre for ham.

10.000 kroner sparet om året

Jes og Lendino kom frem til et lån, der lød på fire års løbetid samt en fast årlig rente på cirka seks procent. Jes tog først kontakt til Lendino via telefon, men alt det efterfølgende arbejde foregik simpelt og effektivt via internettet. Gennem sin bank skulle han betale 22.000 i årlige renter, men gennem vores crowdlending-platform blev dette beløb reduceret til 12.000. Effektivt sparede Jes altså 10.000 kroner om året før skat. Ansøgningen blev skudt i gang, og Jes skulle nu blot vente på, at investorerne meldte sig på banen. Investorerne får 5% i rente af deres udlånte beløb, og derfor bliver brugen af Lendinos platform til en overskudsforretning for alle involverede parter.

25 forskellige investorer ville hjælpe Jes

På blot 10 dage blev de 200.000 samlet ind, og Jes kunne i denne periode selv følge med i, hvor støtten kom fra via Lendinos platform. En udlånte 30.000, en anden 20.000, mens de fleste udlånte omkring 1.000 kroner. Han vidste, hvem nogle af dem var, men han kendte ingen af investorerne personligt. For Jes har det været en overskuelig og ikke mindst besparende proces at bruge Lendino.

»Det hele har været utrolig nemt. Jeg vil klart bruge crowdlending igen, og jeg vil også råde andre til at gøre det, hvis de mangler penge,« slutter Jes Lützhøft.

Hvis du vil vide mere om et crowdlån, bl.a. hvordan du ansøger kan du læse mere HER.