Tilbage til Blog

Pølsevognsdrøm skudt ned af banken - kickstartet af private lån

Andreas Johnsen Helgason Christensen
26. juli 2016 kl. 14:47

Efter flere år som succesrig pølsemand i Horsens følte David Allermand, at tiden var inde til at starte en ny forretning op. Planen var at søsætte en pølsevogn i Vejle, hvor succesen fra hans eget ”Spis, hvad du kan”-koncept kunne introduceres og udvikle sig videre. Som med alle andre større projekter kræver det naturligvis et indskud af en vis størrelse, og David kom frem til, at det ville koste ham i omegnen af 400.000 kroner at udvide sin forretning til Vejle. David tog derfor kontakt til sin bank, men efter at have fremlagt idéen for dem blev hans ansøgning om lån alligevel afvist.

Crowdlån som alternativ til bank

David opgav dog ikke håbet, og efter en nat uden søvn fandt han frem til Lendino. Hos Lendino vurderede vi, at hans forretningsplaner var acceptable, og at han havde sin økonomi i orden, og David kunne nu få de 400.000, han manglede til sit projekt. Lendino er ikke en bank, men vi fungerer som en platform, der forbinder låneansøgere med private investorer, som gennem os tilbyder lån til lave renter. Vi tager os af papirarbejdet og vurderer hvert projekt, inden det bliver præsenteret for investorerne for at yde en service, der efterlader så lidt arbejde som muligt til investorer såvel som lånansøgere.

Hurtige forbindelser førte til en succesfuld forretning

På 8 døgn fik David Allermand sit efterspurgte beløb gennem 73 private investorer på Lendino, der bakkede op om hans idé, og altså blot 192 timer efter at være blevet afvist af banken, kunne drømmen om en pølsevogn i Vejle blive en realitet. I skrivende stund er David Allermand indehaver af seks pølsevogne og chef for 32 medarbejdere – takket være virksomheder og lokale kunder, han blev finansieret af gennem Lendinos platform.

Hvis du vil vide mere om et crowdlån, bl.a. hvordan du ansøger, kan du læse mere HER.