Den nye tids erhvervslån

Tidligere var erhvervslån en langstrakt og besværlig proces at få hevet i land. Det krævede masser af fysiske møder med banker og finansieringsselskaber, der godt kunne trække i langdrag og dermed trak tid fra den daglige drift af virksomheden. I dag er der dog heldigvis kommet nye muligheder for virksomheder, der gerne vil tage et lån til finansiering af virksomhedsdrift. Læs med her og lær mere om, hvordan du som virksomhed kan få fingre i et attraktivt erhvervslån med fast eller variabel rente.

Erhvervslån kræver et grundigt forarbejde

Det er ikke fordi, det nødvendigvis er blevet lettere at låne penge, når du ejer virksomhed. Særligt under og lige efter finanskrisen har det været svært at få lov til at etablere erhvervslån hos banker og traditionelle finansieringsselskaber, og i dag er kravene strammet og forsigtigheden stor, når der skal langes lån over disken. Det er dog ikke umuligt at få lov at optage et erhvervslån i banken, og det handler i høj grad om at have gjort sit forarbejde, før man stikker næsen frem og spørger banken eller finansieringsselskaberne efter penge.

Som før nævnt kan processen med at blive godkendt til et erhvervslån dog godt trække kraftigt ud. Lang behandlingstid og utallige møder kan ende i et afslag, og så har du brugt rigtig lang tid på en proces, der har tæret på kræfterne, og som måske får den konsekvens, at du ikke har mod på at lede videre efter en finansieringsløsning, hvor du kan få bevilget det erhvervslån, du drømmer om.

Sådan griber du ansøgningsprocessen til erhvervslån an

Vil du kaste dig ud i at søge om godkendelse til erhvervslån, anbefaler vi, at du gør dit interne forarbejde grundigt, da det kan bidrage til, at processen skrider hurtigere frem. Det kræver, at du involverer virksomhedens revisor og eventuelt andre vigtige rådgivere i processen. Det kan ligefrem være en god idé at få råd og sparring fra en erhvervscoach, en finansmand eller andre, der kender gamet og kan rådgive om, hvordan man skal optræde og hvilken præsentation, man skal give af virksomheden eller det projekt, man skal have finansieret. Har du gjort dit forarbejde tilstrækkeligt, mindsker du risikoen for, at tiden trækkes ud med nye møder og krav om mere dokumentation. Dermed undgår du, at din virksomhed bliver fastlåst uden mulighed for at komme i gang med det nye initiativ, som lånet skal bruges til. Så længe der ikke er klarhed om, hvorvidt lånet kan blive bevilget eller ej, kommer man ikke videre. Samtidig har konkurrenterne frit spil til at snuppe den mulighed, der ligger åben i markedet, eller muligheden forsvinder måske helt, mens man venter på svar på låneansøgningen. Derfor kan et grundigt forarbejde være rigtig godt givet ud, da processen hurtig bliver alt for lang og besværlig og langt fra så agil, som en moderne virksomhed har brug for at være.

Den nye måde: Lån til erhverv fra private långivere

Vil du gå helt udenom den traditionelle måde at finansiere din virksomhed, kan vi tilbyde en helt ny type erhvervslån. Vi kalder den crowdlending, da erhvervslånet er baseret på crowdfunding. Til forskel fra crowdfunding, som de fleste kender det, skal pengene ved crowdlending betales tilbage igen med renter – ganske som ved et almindeligt erhvervslån i banken.

Hos Lendino har vi udviklet en crowdfunding-platform, der tilbyder crowdlending til virksomheder. Du kan få finansieret dit projekt ved crowdlending ved at henvende dig til os. Her foregår hele låneprocessen online, og den kræver derfor ikke en masse mødeaktivitet, som forsinker og besværliggør processen for din virksomhed. Du kan sidde hjemme eller på kontoret foran skærmen og ansøge, når det passer dig bedst. Samtidig er behandlingstiden i bund, så hverken du eller virksomheden behøver at vente unødvendigt længe.

Efter en indledende kreditvurdering får dit firma mulighed for at præsentere sit projekt for en kreds af private långivere. Kreditvurderingen er lige så grundig som hos banken, men vi hjælper dig gennem processen med at tilvejebringe det materiale, du skal bruge for, at vi kan kreditvurdere din virksomhed. Selve præsentationen af projektet lægges ud på vores crowdfunding-platform, så de enkelte långivere kan vurdere det og beslutte, om de ønsker at låne dig penge til at finansiere dit projekt.

Det kan långiverne på Lendino tilbyde dig

Hver enkelt långiver kan udlåne fra 1.000 kroner og opefter på de vilkår, til den rente og med den løbetid, der er defineret for projektet. Långiverne bevilger lån til de projekter, de tror på. Så ud over at give jer mulighed for at få finansieret projektet, får I også en tilkendegivelse af, hvor bæredygtigt andre mener, at jeres projekt er, hvilket er et godt personligt boost i forhold til at fortsætte med jeres idé.

Bliv långiver   Bliv låntager