Tilbage til Blog

Fra to til fem medarbejdere: "Crowdlending gav os luft"

Lennie Olsen
26. februar 2019 kl. 11:42

 

I 2016 stod Telealarm midt i et dilemma. Et luksusproblem, kan man godt kalde det, men et problem ikke desto mindre: Deres to år gamle virksomhed voksede hurtigt - hurtigere end de selv (og likviditeten) kunne følge med.

 

Telealarm blev startet i 2014 af to brødre, Morten og Jesper Larsen, fra Greve. Jesper har mange års erfaring som sælger i sikkerhedsbranchen, mens Morten er uddannet elektriker og AIA alarminstallatør. De startede Telealarm ud fra ideen om, at de kunne tilbyde alarmsystemer billigere og bedre end de store sikringsselskaber i branchen. De tilbyder gratis montering af F&P-godkendte alarmsystemer og et billigt månedligt abonnement med fokus på fair og gennemskuelige betingelser. Da systemerne er online-baserede, kan al service foregå fra kontoret i Greve i stedet for at bruge mandskabstimer på at sende en tekniker ud på stedet.

 

telealarmpng.png

 

Bagsiden af vækst: Når der ikke er timer nok i døgnet

To år efter start gik det godt. Rigtig godt. Der var en fast tilstrømning af nye kunder og en stabil indtægt fra den faste kundebase, der betaler abonnement for sikringsløsningen. Men så opstod problemet: Telealarm budgetterede med 20 nye brugere hver måned. Hver ny bruger repræsenterede en udgift i form af indkøb af alarmudstyr, som derefter blev installeret gratis. I stedet for de forventede 20 fik de 45-50 nye kunder hver måned. Det pressede både likviditeten pga. øgede udgifter til nye alarmer og tvang Morten og Jesper til at løbe endnu hurtigere for at få onboardet de nye kunder. Valget stod mellem at takke nej til en stor del af de nye kunder eller at tage et lån.

 

Ingen iværksættere har lyst til at takke nej til gode kunder, og derfor gik de to brødre til banken. Til trods for faste indtægter fra den voksende kundebase ville de ikke låne til den relativt nye virksomhed. De hørte tilfældigvis om Lendino og besluttede sig for at prøve at låne pengene gennem crowdlending i stedet.

 

Hos Lendino kunne Telealarm låne 300.000 kr. af 121 långivere, der bidrog med beløb rangerende fra 1.000 til 20.000 kr. Lånet blev vurderet til at være et højrisiko-lån, men både Lendinos kreditafdeling og långivere kunne se gode muligheder i virksomheden - så gode, at lånet blev fuldt finansieret på kun én time.

“Det var superfedt at låne på den her måde,” fortæller direktør Jesper Larsen. “Vi fik pengene, vi skulle bruge, men samtidig også et skulderklap og et skub videre af de mange danskere, der støttede op om os.”

 

Med lånet kunne Telealarm fortsætte væksten uden at presse likviditeten til bristepunktet samt ansætte en tekniker - det var ikke længere nødvendigt at afvise nye kunder på grund af mangel på tid og penge.

 

Hvordan går det nu?

Siden slutningen af 2016, hvor de fik lånet, har det været svært for drengene bag at få armene ned. Kundetilvæksten ligger stadig højere end det budgetterede, men nu har de to ekstra teknikere til at onboarde de nye kunder og en fuldtidsbogholder til at tage sig af det administrative. De mere end 2.000 kunder er glade og loyale, og deres månedlige abonnement giver en fast høj indtjening. Hvis de vil sætte endnu mere skub under væksten, er der luft i budgettet til at ansætte både flere sælgere og teknikere, så spørgsmålet nu er bare, hvor stærkt det skal gå.

 

Direktør Jesper Larsen er ikke i tvivl: Lånet fra Lendino ligger til grund for den fortsatte vækst, de nye arbejdspladser og den stabile indtjening. “Telealarm havde ikke set sådan ud uden Lendino. Vi var for nye for banken på trods af påviselig indtægt, men Lendino og ikke mindst deres långivere valgte at tro på os. Siden da er det bare gået opad.”