Tilbage til Blog

6 gode grunde til at være långiver hos Lendino

Lennie Olsen
6. august 2018 kl. 13:32

tre planter.jpg

Er du i tvivl om crowdlending er noget for dig? Brug to minutter på at læse dette blogindlæg og se, om du ikke får blod på tanden.

Lad os se på 6 gode grunde til at være långiver på Lendino:

1) Du kan låne fra kun 1.000 kr. til danske virksomheder
Du behøver ikke være rig og investere store beløb for at være långiver på Lendino. Du kan låne fra 1.000 kr. og opefter til danske virksomheder. Sådan kan du nemmere sprede dine investeringer blandt flere lån, og du kan investere lidt af gangen efterhånden som du har lidt ekstra midler til rådighed. Efterhånden som din portefølje vokser, kan du bruge dine afdrag og renter til at investere i nye lån.

2) Du får afkast af din investering - hver måned
De fleste lån er annuitetslån, og der betales derfor renter og afdrag til långiverne hver måned. Du får derfor hurtigt din investering tilbage plus en bruttorente på mellem 4-15 %.
Det gennemsnitlige årlige afkast efter tab ligger på ca. 4,04 % (målt den 2. august 2018). For nogle långivere er dette tal højere, for andre lavere: det afhænger af hvilke og hvor mange lån, långiveren har i sin portefølje. Læs mere om, hvordan vi udregner afkast her.

3) Du kan diversificere dine investeringer
Har du allerede investeringskasketten på, ved du også, at det er sundt for din portefølje at sprede dine investeringer. Udover at investere i f.eks. aktier og obligationer kan du med fordel investere i lån. På Lendino anbefaler vi derudover, at du spreder dine investeringer blandt mange lån på tværs af brancher og kreditklasser. På den måde spreder du også din risiko ud, da din portefølje ikke er afhængig af enkelte virksomheders evne til at afdrage på deres lån.

4) Du betaler ingen handelsomkostninger eller depotgebyr
Det koster dig ingenting at være långiver på Lendino - vi lever af stiftelsesomkostninger og tilbagebetalingsgebyrer fra vores låntagere. Dit afkast er derfor dit.

5) Du kan kun låne til kreditvurderede virksomheder
Vores kreditspecialister har sammenlagt over 30 års erfaring i branchen og sikrer, at der kun er virksomheder på lånemarkedet, som lever op til vores standarder for kreditværdighed. Vores kreditmodeller og krav til sikkerhedsstillelse ændres løbende, og vi benytter os af en række datakilder for at sikre, at kreditafdelingen kan danne sig et så retvisende billede af virksomheden som muligt. Selvom der naturligvis er en risiko involveret i at låne penge ud, arbejder vi for at minimere långivernes risiko så meget som muligt.

6) Du er med til at hjælpe danske virksomheder
Siden finanskrisen har det været svært for danske virksomheder at få et lån i banken. Selvom krisen er ovre, får hver tredje lille virksomhed stadig nej i banken ifølge tal fra SMV Danmark. Som långiver er du med til at holde hjulene i gang under de mindste danske virksomheder og derved også skabe vækst i den danske økonomi - samtidig med at du kan få et godt afkast på dine investeringer. Det er da ret sejt, ikke?

Har du fået blod på tanden, kan du oprette dig som långiver her. Er du allerede oprettet som långiver, kan du logge på og se, om der ligger nogle spændende projekter, du har lyst til at investere i allerede i dag.