Tilbage til Blog

Se dig for, før du trækker på kassekreditten

Lennie Olsen
1. maj 2018 kl. 9:33

sparegris2.jpg

 

"Jeg trækker bare lidt på min og konens kassekredit!” En sætning vi ofte møder, når vi taler med små virksomhedsejere, der mangler finansiering til en ordre, en ny varevogn eller en helt tredje ting. Det er bare ikke altid den bedste løsning. Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af Forbrugerrådet Tænk blandt 13 forskellige banker.

 

Der er stor forskel på, hvad du ender med at betale for at trække det fulde beløb på din private kassekredit alt efter hvilken bank, du har, og hvor god en kunde du er. Er du den rigtige slags kunde i den rigtige bank, heldig og/eller god til at forhandle, kan din årlige omkostning i procent (ÅOP) ligge helt nede på 3,2 procent; alternativt kan den komme helt op på 17,8 procent. Det er noget af en forskel.

 

Udover en høj ÅOP er der endnu en ulempe ved kassekreditten: I mange banker kan den opsiges med få ugers varsel. Det giver en usikkerhed i din økonomi, da du fra den ene dag til den anden pludselig har en gældspost, der skal afvikles.

 

For en virksomhedsejer med en fornuftig økonomi er kassekreditten altså ikke nødvendigvis den bedste løsning på et midlertidigt finansieringsbehov. Det opdagede skovejer Jes Lützhøft, da han blev tilbudt en kassekredit på 11 % i rente og i stedet kunne få et lån hos Lendino til seks procent. Det kan du læse mere om her.

 

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at man aldrig tager imod bankens første tilbud om en kassekredit, men i stedet går ind i en forhandling med banken og tjekker alternativerne. Et af de gode alternativer for en virksomhedsejer kunne være at optage et lån hos Lendino. Her er renterne konkurrencedygtige med bankerne, løbetiden går op til fem år, og lånet er uopsigeligt, så længe du overholder bestemmelserne i gældsbrevet.


Skal vi se, om vi kan gøre det billigere end banken? Indsend en uforpligtende låneansøgning her og få svar inden for fire hverdage.