Tilbage til Blog

Lån nummer 100 sikrer Lendino pladsen som Nordens største crowdlending-platform

Kristian Frederiksen
30. september 2016 kl. 13:47

Det første nordiske crowdlån

I 2014 formidlede Lendino det første nordiske crowdfundede erhvervslån nogensinde til Retap ApS, som designer bæredygtige vandflasker. Lånet på 200.000 kr. finansierede Retap ApS’ ambitiøse planer om ekspansion til det amerikanske marked.

Herefter er der finansieret mere end 100 lån hjulpet på vej af over 880 långivere. Lån nummer 100 sikrer Lendino et samlet lånevolumen på over 35 mio. kr., hvilket betyder, at Lendino er den største crowdlending-platform for erhvervslån i Norden.

Esben Bistrup Halvorsen, adm. direktør i Lendino udtaler:

“Vi har brugt de to første år i Lendino på at oplyse og uddanne omverdenen om mulighederne i crowdlending. Efter at have passeret 100 lån føler vi, at vi er kommet et skridt nærmere vores mission om, at det skal være lige så naturligt for mindre virksomhedsejere at tænke crowdlending, som det i dag er at tænke konventionel låntagning i et pengeinstitut.”

100loan_press.png

Det er nemt at anvende crowdlending

Lån nummer 100 markerer, at mange mindre danske virksomheder har fået øjnene op for de fordele, der er ved at benytte crowdlending. Lån nummer 100 blev optaget af Kim Rubæk Lunddahl, som skulle finansiere overtagelse af en veldrevet REMA 1000 i Rødby.

Kim Rubæk Lunddahl udtaler:

“Jeg er overrasket over, hvor nem og smidig en proces det var at ansøge om og få bevilget et lån. Alt foregik online og var nemt at gå til. Vilkårene var samtidig rigtig attraktive. Renten var bedre end den, banken kunne lave lånet til. Lånet blev finansieret på en weekend, så min bekymring om, at selve finansieringen kunne trække ud, blev heldigvis gjort til skamme.”

Lendino blev stiftet i begyndelsen af 2014 med en vision om at sikre nemmere og billigere erhvervslån til etablerede virksomheder og samtidig levere en attraktiv investeringsmulighed for private og professionelle investorer.