Tilbage til Blog

Lendino, Social Care, Fælleskassen og 61 investorer skriver danmarkshistorie

Esben Bistrup Halvorsen
27. januar 2015 kl. 14:18

Onsdag den 21. januar 2015 blev et erhvervslån på 1,9 millioner kr. fuldt finansieret på Lendino. Dermed blev der skrevet danmarkshistorie - endda på to forskellige måder.

jumping_feet_large.jpg

Danmarks største crowdfundingkampagne

De 1,9 millioner kr. er det største beløb, der til dato er finansieret vha. crowdfunding i Danmark. Den tidligere rekod lød på 314.252 kr. og blev rejst af virksomheden Boulders på crowdfundingsitet Boomerang. Beløbet på 1,9 millioner kr. er altså mere end seks gange så stort, så de 62 investorer i erhvervslånet har god grund til at være stolte. Tabellen nedenfor indeholder lidt statistik over, hvordan erhvervslånet blev finansieret.

 

Antal investorer i alt 62
Antal virksomheder 4
Antal privatpersoner 58
Antal kvinder 8
Antal mænd 50
Gennemsnitlig investering 30.645 kr.
Medianinvestering 6.500 kr.
Gennemsnitsalder 44 år
Største långiver 781.000 kr.
Mindste långiver 1.000 kr.

Første danske bank i crowdfunding

En af de 62 investorer i lånet er Fælleskassen, og dermed er en dansk bank for første gang gået aktivt ind i crowdfunding. Lånet på 1,9 millioner kr. er kun første trin i et samarbejdet mellem Lendino og Fælleskassen, og fremtidige låntagere på Lendino kan således se frem til at få deres erhvervslån delvist finansieret af en bank.

Specialtilbud og boliger til børn og unge

Rekordlånet blev ydet til Bakke-Nielsen Holding ApS med henblik på fusion og ejerskifte i virksomheden Social Care ApS. Social Care fokuserer på specialtilbud og boliger til svært anbringelige børn og unge med sociale og psykiske vanskeligheder samt unge med tilknytningsproblemer, og lånet vil gøre det muligt for Social Care at blive en af de store aktører på området. De 62 långivere kan således glæde sig over mere end blot et godt afkast: Deres penge kommer til at gøre en stor forskel for værdigt trængende børn og unge.