Tilbage til Blog

Sådan finder du et peer to peer lån

Peter Bodskov
22. december 2015 kl. 13:20

Sådan finder du et peer to peer lån

Peer to peer lending eller P2P lån er bare nogle af de betegnelser, der bruges, når private investorer låner større eller mindre beløb til private virksomheder. Kort sagt: Lån fra dig til mig. Det kaldes også for crowdlending. Det skal betales tilbage ganske som et lån i banken, men lånet gives på væsentlig bedre vilkår og til en meget lavere rente.

peer2peer.jpg

 

Deleøkonomien boomer. Vi stiller ressourcer til rådighed for hinanden på helt nye måder og organiserer det via internettet – og det gælder også penge til lån og finansiering. Crowdfunding og mikrolån har allerede gået sin sejrsgang verden over og crowdlending eller peer to peer lending bliver det nye store.

Peer to peer lån fungerer sådan set på samme måde som et lån i banken. Men måden kapitalen til lånet skaffes til veje på, fungerer på samme måde som med crowdfunding. For med peer to peer lån går mange sammen om at låne mindre eller større beløb til den enkelte virksomhed og dens projekt.

Men lånet skal stadig kun betales tilbage til et sted, nemlig crowdfunding-portalen, der så viderekanaliserer jeres afdrag til de forskellige långivere på portalen.

Sådan organiseres P2P lån

For at få finansieret din virksomhed eller dens næste store projekt ved hjælp af peer to peer lån, skal du finde en crowdlending eller P2P-låneportal, hvor du kan præsentere dit projekt. Portalen har samlet en kreds af långivere, der står klar med lånebeløb i en størrelsesorden, der svarer til den enkelte långivers økonomiske formåen. Nogle vil måske låne dig 1000 kroner, andre en million. 

Før du kan få lov til at præsentere din ide eller din virksomhed for långiverne, foretager de fleste portaler – som f.eks. Lendino – en kreditvurdering af virksomheden. Derefter får du mulighed for at præsentere projektet som et opslag på portalen.P2P lån fungerer også som crowd intelligence

Når projektet er oprettet, undersøger de interesserede långivere det nærmere. Tror de på projektet, tilbyder de jer et lån. Hvor meget den enkelte långiver låner til jer, afhænger af, hvor meget de tror på ideen og deres økonomiske formåen. 

Så på den måde kan I også udnytte jeres opslag på crowdfunding-portalen til at undersøge, hvad andre mener om holdbarheden af jeres projekt, forretningside, virksomhed eller hvad I nu søger om lån til. 

Så på den måde følger der mere end penge med, når du søger om et peer to peer lån.

Interesseret i at høre mere? Så efterlad email eller telefonnummer HER, så vil Lendino kontakte dig med mere information om P2P lån.