Tilbage til Blog

Business angels investorer – Find en Business Angel her

Peter Bodskov
7. januar 2016 kl. 11:03

Business angels – fordele og ulemper!

Business angels er investorer, der bidrager med mere end bare kapital. De indgår aktivt i virksomheden med både viden, erfaring og netværk og kan på den måde bidrage med meget mere end bare kolde kontanter. Men med så synlig en investor, mister du også noget af styringen og tit kan det, der tegnede rosenrødt i starten ende i store konflikter.

 Business Angel.jpg

 

Årsagen til, at en angel investor går aktivt ind i den virksomhed, han eller hun har investeret i, skyldes naturligvis, at den pågældende ønsker at beskytte sin investering mest muligt. Men samtidig kan det også være ønsket om, at komme tilbage til iværksætteriet og den spændende og udfordrende rejse, det oftest er. For når først virksomheden er oppe i gear og kører, bliver det oftest lidt for meget business as usual og faste rutiner og processer. Pioneerånden, de hurtige kursskift og de utraditionelle løsninger er lidt sværere at implementere over night i en stor, gammel virksomhed end i en ny med få ansatte.

En business angel kan være guld værd for en virksomhed

Så for de fleste er det at blive angel investor i en lille og måske helt ny virksomhed, næsten som at få lov at leve sit liv om – bare med den erfaring som de har i dag. Derfor er en involveret og aktiv business angel oftest et stort aktivt for den nye virksomheds ejere og direktion. For business englen har masser af praktiske og juridiske erfaringer, de kan trække på. Derved kan der tit navigeres uden om de værste bump på vejen.

Samtidig kan business englen også optræde som djævlens advokat eller være den besindige stemme, når først det går stærkt og euforien tager over. Det kan også være, at virksomhedens business angel har de kontakter i sit netværk, der skal til for at den lille nye virksomhed kan lykkes med sit projekt eller kan komme ind på det helt rigtige markedet.

Alt er muligt og går meget lettere – måske netop derfor, at det hedder en business angel.

Alternativet til business angels

Selv om en business angel kan være en stor hjælp , hører det også med til historien at de overtager en del af styringen i din virksomhed. Det kan give nogle gnidninger og diskussioner i hverdagen og i værste fald føre til at virksomheden kommer til at køre dårligere eller måske ligefrem bliver nødt til at lukke.

Alternativet til business angels er crowdlending. Her får du en række investorer i din virksomhed, der ikke blander sig i jeres daglige drift. Samtidig får I en uvildig vurdering af bæredygtigheden på det projekt, I søger finansiering til. For den enkelte långiver på en crowdlending-portal bestemmer selv, hvad han eller hun investerer i – og tror långiverne ikke på projektet, låner de ikke penge til det.

Med crowdlending får jeres virksomhed mulighed for at få finansiering på mere favorable vilkår og til en lavere rente end i traditionelle finansieringsinstitutter og I slipper for utidig indblanding.