Tilbage til Blog

Vintage Cloud crowdfunder et erhvervslån på 1 mio. kr. på seks dage

Peter Bodskov
16. oktober 2015 kl. 12:36

Vidste du at store danske filmklassikere som Matador og Huset på Christianhavn er i stor fare for at forsvinde? Naturligvis ikke fuldstændig, men de gode kvaliteter opbevares på 16mm og 35mm bånd – og disse forgår med tiden.

vintage cloud III.png 

Ny banebrydende dansk teknologi

Vintage Cloud har udviklet en ny maskine, ”Vintage Cloud Steenbeck” der har sat nye standarder for digitalisering af filmarkiver med en effektiv pris per digitaliseret time, som ligger 3-5 gange under niveauet for hidtidige maskiner på markedet. På verdensplan er der mere end 25 millioner timer film, som skal digitaliseres med en forventet markedsværdi på 6-8 milliarder kroner.

Hvad skal lånet bruges til?

Lånet blev finansieret d. 14. oktober 2015 og skal bruges til at finansiere produktion og udlejning af digitaliseringsmaskiner til den første aftager, som er ingen ringere end Sveriges TV (SVT). Opgaven lyder på digitalisering af 40.000 timers film, og er derfor den hidtil største digitaliseringsopgave verden har set endnu.

Hvem er Vintage Cloud?

Vintage Cloud A/S blev grundlagt i 2012 af to erfarne filmfolk og virksomhedsejere, der sammen med ingeniører fra Danmarks Tekniske Universitet har udviklet en maskine, som digitaliserer 16mm og 35mm film. Maskinen er den eneste “all in one”-maskine på markedet, som kan digitalisere billede, alle lydformater og generere metadata i en og samme arbejdsproces. Resultatet er ganske enkelt imponerende. Hvis du vil vide mere om Vintage Cloud? Se da mere på: http://vintagecloud.dk

Lånet på 1. mio kr. til en rente 8 % p.a blev finansieret af 105 långivere på blot seks dage. Ønsker du også, at komme i gang med investere og gøre en forskel for danske SMVér? Opret en profil på www.lendino.dk og lån penge ud med det samme.