Tilbage til Blog

Engelske investorer går ind i Lendino

Andreas Johnsen Helgason Christensen
11. maj 2015 kl. 17:25

Vi er glade for at kunne annoncere en udvidelse af ejerkredsen i Lendino. De nye investorer har solid erfaring inden for FinTech fra London, hvor området er i rivende udvikling.

Adm. direktør Asger Trier Bing, Lendino udtaler: ”Vi er utrolig glade for at have fået disse fire personer som medinvestorer. De nye investorer vil gennem betydelig erfaring inden for FinTech og et robust netværk i venturebranchen bidrage med strategisk sparring og forretningsudvikling. Vi glæder os meget til samarbejdet med vores nye investorer.

CEO Stefan Glänzer, Passion Capital supplerer: ”Vi skønner, at P2P-lending har stort potentiale i Skandinavien som alternativ til konventionel bankfinansiering. Lendino har opbygget en solid platform og er stærkt positioneret til at drage fordel af nye strømninger inden for finansiering af mindre virksomheder i regionen.” 

Investeringen anvendes til at etablere Lendino som den førende crowlending-platform i Nordeuropa.

De nye investorer er baseret i London og styrker Lendino med yderligere erfaring og ekspertise inden for udvikling af FinTech-virksomhed, som særlig i Storbritannien er i stærk vækst.

 

rob II.png

mark II.png

steffen II.png

stefan II.png

 

Stefan Glänzer, CEO og grundlægger af Passion Capital, som er en af Europas førende venturefonde. Glänzer er nomineret som den bedste Angel Investor af TechCrunch Europe. Han var bl.a. den første investor og bestyrelsesformand i Last.fm, som blev solgt for 280 mio. USD og Mendeley, samt medstifter af Ricardo.de og første investor i Dailydeal. Glänzer har som Business Angel skabt betydelige værdier. Han er uddannet økonom fra Universität Hamburg.

Robert Dighero, CFO og partner, Passion Capital. Dighero har 25 års operationel erfaring, heraf navnlig i internetbaserede virksomheder. Han er en aktiv og fokuseret investor i Europa inden for markedspladser og betalingssystemer. Dighero har ledet en række investeringssyndikater og har i den forbindelse været involveret i bestyrelser og Advisory Boards. Han har bl.a. været CFO i QXL i perioden fra start-up gennem akkvisitioner til frasalg og CFO i AOL UK fra start-up til positionen som markedsleder i Storbritannien og den mest lønsomme AOL-division i Europa. Dighero har en MBA fra INSEAD og er ingeniøruddannet fra University of Cambridge.

Mark Dighero, partner og advokat, Allen & Overy LLP. Dighero leder afdelingen for UK Equity Capital Markets Practice og har erfaring fra en lang række corporate finance-transaktioner, navnlig udstedelse af værdipapirer samt større M&A-opgaver. Han er uddannet jurist fra University of Oxford.

Steffen Thilsted, CFO og medstifter af Birdback. Thilsted har gennem de senere år medvirket til at rejse kapital til tech ventures. Han er cand.merc. og ekstern lektor på CBS/DTU, hvor han underviser i entrepreneurship. I 2009 modtog Steffen Thilsted prisen ”Entrepreneur of the Year” fra CBS.